Al mercat del rongle d'Olot hi ha sovint un venedor d'origen hindú que ven verdures conreades per ell però de la seva terra d'origen...un dia tenia aquestes verduretes, les okres i no es varem poder resitir a comprar-ne..per cert, segons el venedor, millor triar-les menudes, doncs sovint les grosses es tornen fibroses i de malmenjar. També cal que siguin acabades de collir, per la mateixa raó. Atenció! un cop cuites tenen un toc gelatinós que potser no és del gust de tothom...
Ingredients (2-3 persones):
300 gr d'ockres
1 -2 alls pelats i tallats a trossets
1 ceba grosseta
2-3 tomàquets madurs
Tallarem la part de dalt de les ocres. Si volem, les podem tallar també a trossos grossos.
En una cassola, hi aboquem un raig d'oli i la ceba ben pelada i trinxada i els alls. Deixem que comenci a transparentar, llavors hi posem també els tomàquets ratllats, una mica de sal i de pebre i quan comenci a fer xup-xup, les ocres. Si cal, hi afegim una miqueta d'aigua perquè quedi ben cobert, les deixem coure uns minuts a foc suau i rectifiquem de sal i de pebre si ens convé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada