divendres, 30 de setembre del 2022

Okres amb tomàquet

 

Al mercat del rongle d'Olot hi ha sovint un venedor d'origen hindú que ven verdures conreades per ell però de la seva terra d'origen...un dia tenia aquestes verduretes, les okres i no es varem poder resitir a comprar-ne..per cert, segons el venedor, millor triar-les menudes, doncs sovint les grosses es tornen fibroses i de malmenjar. També cal que siguin acabades de collir, per la mateixa raó. Atenció! un cop cuites tenen un toc gelatinós que potser no és del gust de tothom...


Ingredients (2-3 persones):

300 gr d'ockres

1 -2 alls pelats i tallats a trossets

1 ceba grosseta

2-3 tomàquets madurs


Tallarem la part de dalt de les ocres. Si volem, les podem tallar també a trossos grossos.

En una cassola, hi aboquem un raig d'oli i la ceba ben pelada i trinxada i els alls. Deixem que comenci a transparentar, llavors hi posem també els tomàquets ratllats, una mica de sal i de pebre i quan comenci a fer xup-xup, les ocres. Si cal, hi afegim una miqueta d'aigua perquè quedi ben cobert, les deixem coure uns minuts a foc suau i rectifiquem de sal i de pebre si ens convé. 

Seguidors