dimarts, 30 de novembre del 2010

Carquinyolis de rochefort i nous

Aquesta recepta té l'èxit garantit entre els amants del formatge: carquinyolis salats de rochefort i nous. De fet, és una variant d'una recepta molt popular als blogs italians, la dels cantuccini amb gorgonzola, però adaptada al formatge que tenia per casa: el roquefort, que és a més, molt més fàcil de trobar que no pas el gorgonzola picant.

Ingredients:
210 g de farina
90 g de formatge rochefort (o blau)
50 g de nous pelades
60 cl de llet
1 ou (més un rovell per pintar-los)
1 pèssic de sal
1 culleradeta de llevat royal

Escalfem la llet sense que arribi a bulli i hi diluïm el formatge. Deixem que es refredi una mica.
Formem damunt del marbre de la cuina, un volcanet amb la farina i hi posem al mig l'ou, la sal i el llevat. Comencem a barrejar els ingredients de la seguent forma: anem "menjant-nos" poquet a poquet les parets del volcanet i barrejem la farina amb l'ou, quan s'hagi format una pasteta , però encara tinguem les parets del volcanet intactes, hi aboquem a poc a poc la llet ja tèbia; anem afegint una mica de llet i barrejant, tornem a fer que es formi una pasteta i hi aboquem una mica més de llet, etc fins a tenir tota la llet barrejada amb la farina. No hi tirarem de cop la llet no fos que quatllessim l'ou! Comencem a treballar la pasta, i quan sigui ja una mica lligada, hi afegim les nous tallades a trossets no gaire petits. Ho treballarem tot fins a tenir una pasta compacte no gaire tova ni seca (si cal hi afegirem una mica més de farina o de llet segons el cas).
Formarem llavors dues barretes amb la pasta en forma de baguette i ho possarem uns 15 minuts a la nevera (millor les tapem amb un drapet).
Mentrestant, haurem encès el forn a 180º. Passat el quart d'hora, posem les dues barretes en una llauna que vagi al forn, prèviament untada amb mantega o farem servir la safata de silicona.
Pintem la superfície de les dues barretes amb ou batut o amb oli (llavors no tindrà tant de color i serà més crocant). Enfornem durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, però abans no sigui cuit del tot, retirem les barretes i amb un ganivet esmolat, les tallem com si fos embotit. Tornem a posar els "tallets" (o sigui els carquinyolis) al forn uns minuts més fins que no s'acabin de coure.
Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.

1 comentari:

conpanyvino ha dit...

Deuen ser exquisits!!!! quina bona pinta, mai he tastat uns carquinyolis salats, és una recepta molt original, gràcies per compartir-la :)

Seguidors