dimarts, 21 de desembre del 2010

Arròs amb botifarrons i mongeta verda

Un altra recepta d'arròs amb botifarrons, però aquest cop a "la catalana", és a dir, amb ceba al sofregit. En principi hi volíem posar garrafons (una herència de la meva àvia valenciana), però a última hora ens varem adonar que se'ns havien acabat. Després d'una intensa i infructuosa recerca per les botigues del barri, ho vàrem deixar córrer i hi vam posar bolets secs (múrgoles).
Com que no és un arròs al forn, si no damunt el foc, cal posar-hi 2 cops el pes de l'arròs amb aigua (80 g d'arròs/persona* 2= 160 cc). Per altra banda, cal dir, que no varem pesar la quantitat de mongetes verdes, es tractava d'aprofitar un grapadet que ens havia quedat en un racó de la nevera.

Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
320 cc d'aigua
2 botifarrons d'arròs (o de ceba si es prefereix)
menuts de pollastre (2 pedrers, 1 coll, 1 carcanada, 2 ales)
un grapat de mongetes tendres
1 ceba petitona
2 tomàquets
1 all
julivert
un grapat de múrgoles seques
150 g de cigrons cuits

Un parell d'hores abans es posen les múrgoles amb aigua freda perquè s'hidratin.
Es netegen les mongetes tendres i es tallen a trossos petits.
En una cassola de fang, es posa oli i es comença a fregir els botifarrons i els menuts de pollastre i els hi donem unes voltes fins que agafin color. Els retirem i els reservem.
En el mateix oli, hi tirem la ceba tallada molt menudeta, deixem que es cogui fins que comenci a tornar-se transparent i llavors hi tirem els tomàquets ratllats. Quan el sofregit comenci a estar fet, hi tirem l'all i el julivert ben trinxadets.
A part, en un cassó hi posem l'aigua per fer l'arròs i escalfem; quan arranqui el bull, hi tirem les mongetes i deixem que coguin.
A la cassola del sofregit, hi tirem els cigrons, les múrgoles i els botifarrons i els menuts. Els hi fem un parell de voltes, i hi tirem l'arròs. Fem que l'arròs es barregi bé amb el sofregit i llavors hi tirem l'aigua i les mongetes. En aquest moment el foc de la cassola ha d'estar ben fort. Des que la cassola comenci a fer xup-xup i durant 5 minuts, mantindrem ben fort el foc, llavors el baixarem i deixarem que s'acabi de coure (en total 15 minuts). Apaguem el foc, i deixem reposar abans de servir, durant 5 minuts més.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Buongiorno carissima! Stamattina google non mi traduce bene..non ho capito cos'è il "budino di riso nero" che mi traduce negli ingredienti. Sembra un ottimo risotto complimenti! Tanti cari auguri di Buon Natale e felice anno nuovo a te e alla tua famiglia! Un abbraccio

Ornella ha dit...

Grazie mille della spiegazione, esiste anche i Italia il sanguinaccio mentre qui in Grecia non l'ho mai visto! Bacione

Seguidors