dissabte, 18 de desembre del 2010

Rajada amb patates

La rajada és un peix cartilaginós no gaire conegut potser, però molt gustós. Se n'aprofita bàsicament les "ales", el peixater normalment ja el prepara perquè es pugui coure directament sense haver de manipular-lo, ni netejar-lo ni res...directe a l'olla i sense espines!

Ingredients (2 persones):
1 rajada d'un kilo
2 patates mitjanes per persona
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 all
julivert
6-7 nous pelades crues
aigua.

En una cassola s'hi posa un raig d'oli i quan sigui calent, hi tirem l'all pelat i sencer, deixem que es cogui, i vagi deixant l'aroma, quan sigui dauradet, el trèiem i el reservem.
En el mateix oli, hi tirem la ceba tallada petita, deixem que cogui uns minuts i quan comenci a tornar-se transparent, hi tirem el tomàquet ratllat. Salem. Deixem que es faci el sofregit i llavors, quan el tinguem fet, hi tirem una picada feta amb l'all que teniem reservat, les nous i el julivert i una mica de sal. Hi tirem també les patates tallades a dauets ( i pelades , es clar) passat un parell de minuts. I un parell de cullerots d'aigua. Apugem el foc, i deixem que faci xup-xup durant uns deu minuts.
Passat aquest temps, hi tirem la rajada. De tant en tant, sacsegem la cassola amb suavitat. Parem el foc quan les patates siguin cuites del tot. La rajada es cou ràpidament. Rectifiquem de sal, si es necessari.

1 comentari:

Pilar ha dit...

M'encanta aquesta recepta ,fa molt que no la faig i avui el visitar la teva cuina me la trobo ,quina bona pinta que fa.
Em que per el teu blog m'agraden molt el tipo de receptes que i veig.
Un petó des de M'encanten les receptes de conill, molt sanes, i aquest plat d'arròs amb conill i pebrot a d'estar per llepar-sen els dits.
Un petó Marina et segueixo sempre des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

Seguidors