dimarts, 28 de desembre del 2010

Cebes amb cava

 Malgrat haver-la classificat com a entrant, com millor queden aquestes cebetes són com acompanyament de carn o pollastre al forn o a la planxa. Perfectes també per aprofitar també ampolles de cava a mig buidar que tinguem a la nevera.

Ingredients:
cebetes petites o, millor encara, cebetes del platillo (5 o 6 per persona)
sucre
sal
oli
mantega
cava

Primer de tot escaldarem les cebes per treure'ls-hi la pell fàcilment: posarem una olleta a bullir amb aigua abundant, quan aquesta bulli, hi tirem les cebetes senceres, parem el foc i les deixem així 4 o 5 minuts. Les colem i refredem; ara les podrem pelar fàcilment.
Posarem en un cassó una mica d'oli i una mica de mantega, encendrem el foc i hi tirarem les cebetes també al cassó, els hi donarem unes voltes i llavors hi tirem sal al gust i una cullerada de sucre, remenen, esperem 5 minuts i hi tirem cava fins a cobrir quasi bé les cebetes. Deixarem que es cogui tot plegat a foc mig, vigilant que no es cremin.

Seguidors